top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Rio Algar - elvelangs ved Altea

I østenden av den pittoreske kystbyen Altea renner Rio Algar ut i havet. Her er det laget en turvei langs begge sidene av elveløpet.

Turen starter ved parkeringsplassen ved strandpromenaden i Altea. Følg stranden mot øst (retning Valencia) til du kommer til munningen av Rio Algar.

Der ser du rett over til Calpeklippen. Utløpet av elven danner et bredt område med grunt vann der mange slags fugler trives.

Følg elveløpet innover i landet på stien like ved bredden. Etter noen hundre meter kommer du til en bilvei. Kryss veien og gå under broen på den andre siden.

Følg turveien langs elven.


De fleste stedene er ikke elven synlig fra turveien, men den frodige vegetasjonen viser hvor vannveien går.

Flere steder er det også mulig å ta en avstikker fra turveien for å komme ned til elven.

Langs ruten er det god utsikt til fjellkjeden Sierra Bèrnia.

Det er satt opp informasjonstavler flere steder.Når du kommer til en bro over elven, står det skilt til en grusvei som går videre langs elven (rett frem) og til turveiens fortsettelse (over broen - grønt skilt).

Fortsetter du rett frem, vil du kunne gå flere kilometer på en grusvei i et frodig landskap. Du går først på en asfaltert vei som krysser under motorveien.

Dette er en fin rute for sykkeltur. Etter et par kilometer kommer du til en demning, men veien fortsetter videre innover i landet.

Tar man til høyre ved skiltet og følger veien over broen, kan man følge en turvei på andre siden av elven tilbake til utgangspunktet slik at det blir en rundtur.


Flere utflukter: www.turideer.no


Ukens utflukt: Nedre del av Rio Algar ved Altea


Varighet: Dette er en kort tur. Den vil ta 45 minutter - 1 time, ca. 6 kilometer


Passer for: Flatt terreng, enkelt å gå eller sykle.


Finne frem: Følg N-332 til Altea. Ta av i sentrum for å komme ned til parkeringsplassen ved strandpromenaden. Parker der. Følg vei/turvei langs stranden til du kommer til områder der Rio Algar munner ut i havet.#Spania #Norsk #Elv #Tur

174 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page