top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Fonts de l'algar - naturlig badeland

Oppdatert: 29. apr. 2021

I fjellene noen få mil fra Alicante på Costa Blanca kommer en underjordisk elv - Rio Algar - opp til overflaten. Der samles vannet i kulper, bekker og fossefall.

Vannet har reist under jorden i nærmere 10 mil fra fjellene lengre inne i landet der temperaturen er mye lavere. Derfor kalles området også de kalde kildene.

For nordboere føles vannet helt greit, rundt 18 grader, en helt vanlig badetemperatur. Men i Spania er dette eksotisk kaldt.

Stedet er godt kjent, og derfor er det også mange som besøker det. Med mindre du er veldig tidlig ute, er du ikke alene noe sted. Men det føles heller ikke overfylt.

Området er lagt godt til rette med trapper og gelendre slik at det er trygt å ferdes der.

Man kan følge elven et godt stykke innover, men de som driver stedet, tar bare ansvar for sikkerheten din inntil en bestemt grense.

Velger du å fortsette, gjør du det på eget ansvar. Det er det en del som gjør, og det regnes ikke som spesielt farlig. Du må svømme under vann et lite stykke, og bør være sikker på at du tåler det.

Selv om det går an å gå barbent, er det fornuftig å ta med badesko. Det er mer behagelig.

Når det over 30 grader i luften, som det ofte er her om sommeren, er det behagelig svalt å vasse i skyggen av trærne.

Eller man kan sette seg ned og ta en pause i vannet.

Flere steder er har naturen laget badeplasser med innlagt dusj.
Andre steder renner vannet roligere.Det er også mulig å gå tur i noen kanaler som er støpt opp langs åssiden. Her er det fin utsikt til fjellene omkring.

Annlegget er inngjerdet, og det koster 5 euro for voksne og 2 euro for barn å komme inn. Da kan man være der hele dagen om man ønsker.

Det er en liten restaurant på området, og mange rett utenfor, men det er også mulig å ta med mat og drikke inn.


Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Fonts de l ´Algar


Passer for: Alle. Ikke egnet for barnevogn eller rullestol.


Finne frem: Kjør N-332 til Benidorm. Ta av i avkjøringen til Benidorm og Polop. Følg CV-70 og senere CV-715 til du kommer til La Nucía. Kjør igjennom La Nucía og fortsett videre til Polop. Fortsett forbi Polop og deretter forbi Callosa. Rett etter Callosa står det skilt til Les Fonts de l´Algar. Følg skiltene til du kommer til flere parkeringsplasser. Jo tidligere om morgenen du kommer, desto nærmere inngangen kan du parkere siden de nærmeste parkeringsplassene blir fylt opp først.Flere ideer til utflukter: www.turideer.com.

3 408 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page