top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Altea til la Olla - fottur langs stranden

Langs stranden ved la Olla de Altea på Costa Blanca går det en gangvei på ca. 3 kilometer. Stranden består vulkansk stein og små avrundede steiner.

Strand med vulkansk steinblanding ved la Olla Altea på Costa Blanca

Parker bilen i østre ende av Altea nær markedsplassen. Gå mot øst til du møter elveløpet for Río Algar. Følg turveien langs elven mot havet til du kommer til en jernbanebro.

Mennesker går på vei med grønn midtlinje ved la Olla Altea på Costa Blanca

Fortsett rett frem under broen og ta deretter av veien til venstre over elven. Følg denne i ca. 100 meter til du kommer til en høyresving.

Inngang til hus med blomsterpotter utenfor ved la Olla Altea på Costa Blanca

Der tar du av til venstre opp en smal gate med grønn linje i midten. Denne omtales gjerne som appelsinveien på grunn av appelsinhagene den går igjennom.

Appelsintrær med fjell i bakgrunnen ved la Olla Altea på Costa Blanca


Trær med appelsiner ved la Olla Altea på Costa Blanca

Følg veien til du kommer til N-332 ved Cap Negret. Gå over fotgjengerfeltet og fortsett rett frem til du kommer ned til stranden. Der går du til venstre på gangveien.

Strand med små avrundede steiner ved la Olla Altea på Costa Blanca

I enden av stranden på bildet over ligger det et stort hvitt hus ved en liten odde. Ta stien som går langs tomtegrensen for å komme rundt huset og tilbake til stranden på andre siden.

Liten strand med hvitt hus og mur ned til odde ved la Olla Altea på Costa Blanca

Bygningen ble i sin tid disponert som feriebolig av diktatoren Fransisco Franco. Han pleide å sitte på den lille terrassen nede ved steinene om morgenen (se bildet over) og lese dagens aviser med det spanske flagget heist i bakgrunnen.

Hvite bygninger ved strand med vulkansk steinblanding ved la Olla Altea på Costa Blanca

Noen hundre meter videre langs stranden ligger en annen hvit murbygning. Den ble brukt som feriebolig av statsministeren. Etter ytterligere noen hundre meter kommer du til staselig gult murhus ved en liten havn for småbåter.

Gul stor murbygning ved la Olla Altea på Costa Blanca

Havneområdet har vært brukt til ankringsplass for båter helt siden romertiden. Det gule huset var sommerresidensen til den berømte tenorsangeren Emilio Sagi Barba og hans kone Luisa Vela. Derfor heter bygningen villa Sagi-Vela.

Hun titter over steingjerde ved la Olla Altea på Costa Blanca

De hadde to sønner som ikke var særlig gode venner. Da sønnene overtok huset, delte de det i to med en stor mur som man fortsatt kan man se fra utsiden.

Bunkers på stranden ved la Olla Altea på Costa Blanca

Bunkersene på stranden ble bygget i 1937 under borgerkrigen. De ble laget for å hindre Franco i å sette i land tropper der, men ble aldri tatt i bruk.

Hvit vegg med sorte smijernsporter og palme ved la Olla Altea på Costa Blanca

Ruten er enkel. Det er bare å fortsette langs stranden til du kommer til en stor havn for småbåter og vannscootere. Underveis finner du flere restauranter.

Mennesker på gangvei ved strandrestaurant ved la Olla Altea på Costa Blanca


Restaurant med menyer på plakater utenfor

Veggkunst ved la Olla på Costa Blanca

Kvinne i rødt med røde blomster på siden på stranden ved la Olla Altea på Costa Blanca

I enden av piren ved havna ligger det en liten restaurant (øverst til høyre i bildet under). Her får man nærkontakt med Middelhavet.

Pir med restaurant på enden ved la Olla Altea på Costa Blanca

Gangveien fortsetter et stykke på andre siden av båthavna. Derfra ser man Mascarat i det fjerne, og opp til venstre skimter man husene i Altea Hills hvor Putin visstnok skal ha feriebolig.

Strand med klipper ved la Olla Altea på Costa Blanca

Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Fottur langs stranden fra Altea til båthavna i la Olla Altea.


Varighet: Ca. 2,5 - 3 timer, 4 km hver vei - til sammen 8 km.


Passer for: Alle. Egnet også for rullestol og barnevogn.


Finne frem: Følg N-332 til Altea. Parker i østenden av byen nær broen over Río Algar. Det er parkeringsmuligheter langs veiene i området og på egne merkede plasser flere steder. Gå mot elveleiet til Río Algar. Følg elven mot havet. Ta til venstre rett etter jernbanebroen. Gå over elven og ta deretter første vei til venstre. Det er en forholdsvis smal vei med grønn midtlinje. Følg den til du kommer til N-332. Der går du rett over veien på fotgjengerfeltet og fortsetter rett frem til du kommer til stranden. Så følger du stranden inntil du kommer til en stor havn for småbåter. Samme vei tilbake.

71 visninger0 kommentarer

Коментарі


bottom of page