top of page
  • Admin

Albir - Turen til El Faro

Oppdatert: 6. mai 2021


Fyrtårnet på toppen av klippen ved innfarten til Alteabukten i nasjonalparken Parque Nacional Sierra Helada, ble satt opp i 1863 sammen med vakttårnet la Torre Bombarda som tidligere var blitt brukt i forvaret mot pirater. Nå er det et fint mål for en fottur.

Fra Fyrtårnet El Faro de Punta Albir er det en storslått utsikt til Alteabukten og Calpeklippen noen få kilomenter nordøst - i tillegg til kystlinjen i sørvestlig retning.

Da fyret ble innviet, var veien så tung og lang at personalet måtte bo på fyret. Med dagens fine vei tar det ikke mer enn en halvtime å komme dit. Underveis passerer du en idyllisk bukt, la Cala del Metge.

De lange trådene på plantene i bildet under har vært brukt til å lage hamp og tauverk.

Til venstre for veien et lite stykke før fyret er det stier ned til den gamle gruven (la Cova del Bou). Det røde og gule mineralet mineralet som gir fargen oker består av en blanding av oksidert jern og andre mineralers. Når okermalmen knuses, blir det et fint støv som danner et sterkt fargestoff.

Nedenfor gruven ser du ruiner fra jernbanelinjen som ble brukt til å frakte mineralet til videre transport med båt. Oker var et populært fargestoff og et innbringende eksportprodukt.


På fyret kan du se rester av det gamle vakttårnet fra det syttende århundret, La Torre Bombarda. Vakttårnet gjorde det mulig å varsle befolkningen tidlig om angrep fra pirater. Fyrtårnet har gjort det mulig å navigere trygt langs kysten de siste 150 årene.

Du kan både gå til fots og sykle til fyret.Flere utflukter: www.turideer.com.

Ukens utflukt: Tur til El Faro de Punta de Albir.

Varighet: 3 km - 30-45 minutter til fots.

Passer for: Alle. Du kan gå, sykle, bruke rullestol og ha med barnevogn.

Finne frem: Det er skiltet til fyret fra hovedveien i Albir. Veien begynner ved parkeringsplassen på østsiden av Albir på åssiden mot fyret. Derfra er det merket vei til fyret.

Fra parkeringsplassen kan du også gå over fjellkjeden Sierra Helada til Benidorm.

Utfordring: Kan du finne denne steinen på din vei?


Tips: den er like ved veien.

#Fyr #Albir #ElFaro #Utsikt #Mineraler #Spania #Norsk #Gruve #Fyrtårn

1 183 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page