top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Serra Gelada - turvei fra l'Albir til Benidorm

Oppdatert: 17. jan.

Mellom kystbyene l'Albir og Benidorm går det en lang fjellkjede med bratte klipper mot havet. Langs kanten av disse går det en sti og turvei.

klipper ved havet med by med høye hus skyskrapere i bakgrunnen

Ruten går i vakker og dramatisk natur. Fra noen av de fossilerte sanddyneklippene er det et loddrett fall på mer enn 300 meter til havet nedenfor.

Bratt klippevegg ned til det blåe havet

Du starter ved parkeringsplassen for naturreservatet Serra Gelada i l'Albir. Følg veien som fører oppover fra parkeringsplassen til El Faro og Serra Gelada.

mann går på turvei med rekkverk i tre

Når du kommer til et informasjonsskilt om naturvernområdet Serra Gelada, skal du følge stien som går opp trappen til høyre. Følg skilt til Camí de la Cantera.

Informasjonsskilt og sti

skilt med retning til turvei

Stien er merket gul/hvit. Det går bratt oppover de første 400 - 500 metrene til du kommer på toppen der det står en stor antenne.

Gul og hvit merking av tursti

Kvinne går på bratt tursti

Etter kort tid får du god oversikt over bukten der l'Albir og Altea ligger og fjellkjeden Sierra Bernia i bakgrunnen.

Utsikt over bukt og fjellkjede i bakgrunnen

kvinne og mann går på tursti i vissent skogsterreng

tursti med høyspentmaster over og tårn i horisonten

Fra toppen er det utsikt til El Faro de l'Albir med Calpeklippen i horisonten.

Oversikt over turvei frem til fyrtårn med øy i horisonten

Herfra går turen langs kanten av klippene mot Benidorm i vest. Etter en stund kan du se tilbake på antennen og Calpeklippen i det fjerne.

Et radiotårn på toppen av en klippe med blått hav nedenfor

Ruten har 6-7 ned og oppstigninger langs kanten av klippene. Et par av nedstigningene kan virke skremmende for personer med høydeskrekk.

Mennesker går på kanten av en klippe med blått hav nedenfor

Stien går enkelte steder ganske nær stupet, men du er aldri så nær at det er farlig. Hvis du ønsker det, kan du bevege det ut på kanten for å ta en titt.

en kvinne ser ut over kanten av en klippe med blått hav nedenfor

En loddrett klippe med blått hav nedenfor

Midtveis øyner du Benidorm i det fjerne. Da har du fortsatt flere ned og oppstigninger foran deg.

En taggete klippekant med blått hav og en by med skyskrapere i bakgrunnen

Hvis du ønsker det, kan du ta en liten avstikker til utsiktspunktet Alt del Governador, ellers følger du skilt til la Creu Benidorm (Benidorms kors).

Sti med rekkverk i tre opp mot klippekant med blått hav i bakgrunnen

Ruten veksler etter hvert mellom vei og sti. Følg skilt til Creu Benidorm hele veien.

Mennesker går opp en sti fra en vei

Turvei med betongdekke viser vei til by med høyhus

En by med skyskrapere ved stranden

Før du begynner på nedstigningen til Benidorm, kommer du til et stort kors som ble satt opp på 1950-tallet. Det var kirkens måte å protestere mot Francos beslutning om å tillate bruk av bikini på strendene i Spania.

En kors på en ås med grønne pinjetrær

Tidligere hadde det vært krav om heldekkende klær også på strendene, men dette var ikke forenlig med turismen som de lokale myndighetene ønsket å satse på.

En gruppe mennesker i en veisving med hvite kantsteiner

På veien ned kan du se la Ruta del Punta Del Cavall som slynger seg fra Levantestranden i Benidorm til utsiktspunktet Mirador Serra Gelada og ruinene av et vakttårn.

En turvei slynger seg ned mot stranden

Moderne hus med runde former

Et hustak formet som en hatt

Følg den asfalterte veien ned mot byen til du kommer inn på Calle Berlin som ender på Avenida del Mediterráneo ved østenden av Levantestranden.


Herfra kan du enten gå tilbake samme vei etter et måltid på en av byens restauranter, eller ta taxi tilbake til parkeringsplassen i l'Albir. Du ta også buss nr. 010 som går fra Benidorm til l'Albir.


Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Ruten over Serra Gelada fra l'Albir til Benidorm.


Lengde: Dette er en lang og forholdsvis anstrengende tur med mye opp- og nedstigning. Du bør derfor være i vanlig god fysisk form for å legge ut på den. Ruten er ca. 10 kilometer én vei og vil ta mellom 4 og 5 timer.


Finne frem: Søk etter Parking Faro de l'Albir i Google Maps. Da kommer du rett til den store parkeringsplassen for naturvernområdet Serra Gelada der ruten begynner. Alternativt: Kjør fra Alicante eller Altea på N-332. Ta av fra N-332 mot l'Albir der dette er skiltet like ved en MacDonals restaurant. Følg CV-753 forbi Supermercat Mendoza. Følg veien rett frem mot stranden til du nærmer deg vannet. Følg skilt opp til høyre mot Faro, eller kjør oppover langs åsen til du kommer til parkeringsplassen for el Faro og Serra Gelada.


110 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page