top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Benidorm - lille Manhattan

Oppdatert: 20. des. 2022


Foraktet av noen, elsket av andre. Bare New York har flere skyskrapere per kvadratmeter. Benidorm var det første ferieparadiset i Spania. Det var her Franco ville bygge fremtidens turistnæring. Når man ser strendene, er det lett å forstå.

Benidorm har to lange og brede strender - Poniente på 3 km og Levante på 2 km. Mellom dem ligger et berg med gamlebyen, kirken og den største shoppinggaten.

Den vestlige delen av Benidorm sett fra vakttårnet

Spanjolene foretrekker poniente-delen, mens utlendingene gjerne drar til levante hvor hotellene og husene er nyere. Langs begge strender finner man tallrike hoteller, restauranter og nattklubber.

På 1950-tallet var Benidorm en liten fiskeby med ca 3000 innbyggere. Turisme var knapt nok et begrep. I dag mottar byen 5 millioner besøkende hvert år.

Katt i bakgate i Benidorm

Mange reiser til Benidorm for å feste og slappe av i solen. Men det er også mulig å oppleve andre ting.

Vil du oppleve byen i fred og ro, bør du velge de tidlige morgentimene før solen har fått tak. Da er det svalt og behagelig og få mennesker i gatene.Liker du å gå tur, er stranden et godt alternativ. Hvis du vil gå fra det ene ytterpunktet til det andre, vil du trenge godt over en time.

Foretrekker du skygge, kan du holde deg til paseoen - vil du ha sol, kan du trekke ned til sanden.


Benidorm har over 300 bygninger med mer enn 15 etasjer. Fortsatt bygges det nye høyhus. Det ikoniske millenniumbygget El InTempo ble påbegynt i 2007 og skulle vært ferdig i 2010, men entrepenøren gikk konkurs og byggingen måtte stoppe.

El InTempo har 47 etasjer og er 192 meter høyt og er det høyeste boligbygget i Spania. Etter at SVP global kjøpte ut den største kreditoren i slutten av 2017, er det nytt håp om at bygget skal kunne fullføres.

I følge undersøkelser er turistene fornøyde. 94 prosent av de som har overnattet i Benidorm, sier at de vil komme tilbake. Det er strendene og klimaet som trekker. Den største gruppen er briter, den nest største er spanjoler.

Det er mange pensjonister og uføre fra England og Skandinavia blant de fastboende, men korttidsturistene er multikulturelle og i alle aldre. Selv om det fortsatt er et yrende natteliv, er ikke Benidorm lenger stedet for de som ønsker utagerende festing. De reiser nå til andre steder.


Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt: Benidorm.

Passer for: Alle.

Finne frem: Følg N-332 eller Ap-7 nordover fra Alicanta. Du kan ikke ta feil. Det er bare én by med skyskrapere, og de er godt synlig fra veien. Det tar litt over en halvtime fra Alicante til Benidorm. Følg skiltene mot sentrum og velg et parkeringshus når du nærmer deg vannet.

Oppgave: Kan du finne disse kanonene?


280 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page