top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Tetería Crevillente - en blanding av Edens hage og 1001 natt - severdighet i Elche

Oppdatert: 30. jan.

Et par kilometer fra landsbyen Crevillente i Alicanteregionen ligger et maurisk tehus kalt Tetería mora de Crevillente Carmen del Campillo - eller Casa Morisca Carmen del Campillo.

Dette er det mest berømte og spesielle tehuset i Alicante. Her får du se en vakker og frodig hage og en stor samling eldre mauriske gjenstander.

På 1970-tallet forlot en ung maurisk familie sitt arbeid i Granada for å starte et nytt liv som bønder. De kjøpte den lille gården Carmen del Campillo og startet samtidig en liten bar i Elche.

Harun - som familiefaren het - hadde en drøm om å gjenskape en maurisk residens på gården.

Han begynte å samle på gamle mauriske gjenstander og opparbeidet en hage med vakre blomster, tær og planter.

Han omringet boligen og hagen med en høy mur som beskyttet mot innsyn og inntrengere og skapte en følelse av å være i en egen verden.

Innenfor muren lagde han steder der man kunne sitte og slappe av i skyggen.

Gården hadde bare to hektar tomt, men familien klarte å leve av avlingene og av inntektene fra baren i Elche. Det de fikk til overs, brukte de til å bygge ut hage og hus.

Stedet er derfor opparbeidet gjennom flere tiår med små utvidelser og tilbygg etter hvert som økonomien og tiden har tillatt det - og uten noen spesiell plan på forhånd.

Her finner du trapper og påbygg, portaler og kroker og hjørner som gjør dette til et unikt både ute og inne - et sted man kan gå på oppdagelsesreise i.

I starten hadde han ingen tanker om at dette skulle bli et sted han kunne tjene penger på. Derfor var det også bare venner og bekjente som fikk slippe inn.

Da han etter noen år åpnet opp for andre, var det for å kunne finansiere vedlikeholdet. Han beholdt en privat del der han og familien fortsatt bor, men lot publikum få se og oppleve resten.

Når man går gjennom hovedporten, kommer man inn til en vakker hage der man kan slappe av mens man venter på vertskapet. Derfra går man til neste port, som leder inn til serveringsstedet og nye hager.

Det koster 7 euro for å komme inn. Det inkluderer en koppe te, kaffe, brus eller annen forfriskning. Ønsker man mer, koster det 3 euro ekstra.

Kommer man utenfor høysesongen, bør man være klar over at det er stengt mandager og tirsdager. Det er bare åpent på ettermiddag og kveld - fra kl. 16 fra oktober til mai og fra kl 18 fra juni til september.

Det er viktig å være klar over at dette ikke er et spisested eller en restaurant, men et sted man får komme på besøk.

Derfor får man ikke kjøpt alkohol eller mat, bare små arabiske kaker og søtsaker. De fleste kjøper varm eller kald te, som det finnes et stort utvalg av og som stedet er kjent for.

Han har aldri drevet noen reklame eller aktivt søkt etter kunder. De har kommet av seg selv fordi besøkende har fortalt om det til venner og familie.

Stedet er likevel blitt kjent langt utover Alicanteregionens grenser. Hit kommer folk fra hele Spania og også fra andre land, for å oppleve atmosfæren og nyte teen.

Det finnes en rekke steder både ute og inne der man kan nyte sin forfriskning, enten man ønsker en skjermet plass for to eller en litt større plass for flere.

Dette er ikke et sted for høylytt fest. Her skal man kunne nyte stillheten og den spesielle atmosfæren som alle de grønne plantene og det rennende vannet fra mange små fontener skaper.

Her kan man gå på oppdagelsesreise på jungelaktige stier og finne små åpne plasser, labyrinter og portaler.

Man vil også se katter, høns, påfugl og andre fugler vandre omkring.I huset kan man også gå på oppdagelsesreise. Her finner man platåer, trapper, små rom og ganger i tillegg til antikviteter som gjør dette til et arabisk museum.Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Tetería mora de Crevillente Carmen del Campillo - severdighet i Elche.


Passer for: Alle, også de som trenger rullestol.


Åpningstider: Juni til September: fra kl. 18 om ettermiddagen. Oktober til Mai: fra kl 16 om ettermiddagen. Det er ingen fastsatt stengetid, det stenger når det ikke lenger er besøkende. Pris: 7 Euro per person i inngangspenger som også dekker en enhet alkoholfri drikke. Man kan kjøpe arabiske småkaker og søtsaker, men ikke annen mat. Det selges heller ikke alkohol.


Finne frem: Stedet er vanskelig å finne, og det er derfor sterkt å anbefale å bruke Google Maps. Plott inn Teteria Crevillente eller Carmen del Campillo, da kommer du rett til parkeringsplassen. Kommer du forholdsvis kort tid etter åpningstiden, er det godt med parkeringsplasser. Kommer du senere på kvelden, kan det være vanskelig å finne parkeringsplass.578 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page