top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

El Palmeral de Elche - Palmelunden

Oppdatert: 5. mai 2021

Europas største palmelund finner du i byen Elche noen mil innover i landet fra Alicante på Costa Blanca. Området er på 1,5 kvadratkilometer.

Ingen andre steder i Europa finner du flere palmer samlet på et sted, mer enn 11 000 palmer. Den har både en vakker park og en stor plantasje.

Noen av trærne er over 300 år gamle. På en varm sommerdag er det godt å vandre i skyggen av palmene, eller sette seg på en benk for å lese en avis.

I sin storhetstid på 1800-tallet var parken dobbelt så stor og hadde mer enn 200 000 palmer, men på 1200-tallet mener man at det var hele 500 000.

Det er flest daddelpalmer. Noen av dem har en særegen fasong, og det arrangeres egne guidede turer for de som ønsker å se de mest spesielle.

Den største palmen er "Keiserpalmen". Den har syv stammer og minner om en kandelaber.

De første palmene ble plantet her ca. 500 år før Kristus av punerne. Vanningsanlegget ble laget på 700-tallet. Parken slik den er i dag, ble laget av maurerne på 1100 tallet.

Selv om det bare er 300 millimeter nedbør her i året, har man klart å etablere et eget mikroklima i skyggen av de høye trærne som gjør at plantene trives.

Parken er åpen for alle og blir brukt av mange. Utenom sesongen er det fredelig. I år 2000 ble parken satt på UNESCOS verdensarvliste.

I den ene enden av parken og over på et tilstøtende område, ligger en plantasje der man fortsatt dyrker palmer i stor skala.

Deler av dette er avstengt, men man kan få et godt overblikk ved å se over gjerdet.

Like utenfor denne fredelige pletten ligger byen med sin trafikk og larm.


Ukens utflukt: Palmelunden i Elche - el Palmeral de Elche


Passer for: Alle aldre. Barnevogn og rullestol går bra.


Varighet: Så lenge man vil, men sett av minst 1 time. Hvis du vil gå ruten for å se de spesielle palmene, er den 5 kilometer lang.


Finne frem: Følg AP-7/AP-70 (E-15) sørover fra Alicante mot Elche. Ta av EL-20 til venstre når du er kommet til Elche. Ta av til venstre når veien krysser N-340 og følg N-340 rett frem til du kommer til rundkjøring nr. 2. Ta til høyre her. Etter fem rundkjøringer er du ved parken. Det er flere parkeringsplasser i utkanten av parken.


Guidet tur til palmer med særegent utseende: Søk på internett etter Ruta de las palmeras singulares eller spør på turistinformasjonskontoret. På ruten får du se 19 palmer med en spesiell historie eller særegent utseende.


Flere forslag til utflukter: www.turideer.com#Spania #Norsk #Palmelund #Park #Daddel #Palme #Plantasje

358 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page