top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Sandvikselva - ny elvepromenade - fottur langs elv

Oppdatert: 30. jan.

Med oppgraderingen av Kadettangen utenfor Sandvika er det også laget en promenade langs Sandvikselva fra munningen til Løkke bro.

Nye gangveier og broer oppover langs elven har gjort dette området langt mer tilgjengelig.

Den nye Kadettangen er i seg selv verdt et besøk. Her er det blitt en stor badestrand etter at fyllmasser fra nye E16 mot Hønefoss ble brukt til å utvide strandarealet.
Ved elvemunningen er det anlagt rekreasjonsområder med benker og lekeområder for barn.Langs elveløpet er det satt opp flere kunstverk. Noen er permanente, andre blir byttet ut med visse mellomrom.


Det er kommet nye gaterestauranter, men også gamle serveringsteder er kommet mer til sin rett.

Selve promenaden starter ved elvemunningen og slutter like før Løkke Bro - også kalt Monet-broen.

Da Løkke bro ble åpnet i 1829, var den Norges første støpejernsbro. Broen er spesielt kjent for Claude Monets maleri som ble presentert i 1895 og fortsatt henger i Nasjonalgalleriet.

Hvis du går over Løkke bro, kan du fortsette langs elvebredden til høyre, eller gå rett frem og ta igjen elven ca hundre meter lengre fremme.

Det er laget nye turveier og nye broer over elven slik at det er blitt enkelt å følge den oppover mot Vøyenenga.


Flere steder langs turveiene er det mulig å gå ned til elvebredden og til selve elveløpet når vannstanden tillater det.


Tidligere hekket et par Isfugler like ved Monet-broen.

Det gjør de dessverre ikke lenger, men Norges nasjonalfugl Fossekallen er en hyppig gjest.Du kan fortsette langs elven helt opp til Kalkmølla kulturstasjon ved Fransefoss bruk, og videre oppover mot Vøyenenga og Lommedalen.


Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Den nye strandpromenaden ved Sandvikselva utenfor Oslo - fottur langs elv.


Lengde: Turen kan gjøres kort om man bare ønsker en rusletur i området nær elvemunningen, men kan også gjøres så lang man ønsker om man vil fortsette på turveier/veier oppover langs elva til Lommedalen.


Passer for: Alle. Rullestol og barnevogn går bra på promenaden og turveiene.


Finne frem: Fra Oslo tar man av fra E18 ved Blommenholm. Følg Sandviksveien Rv 164 mot Sandvika. Kadettangen ligger på venstre side like ved veien. Følg Sandviksveien rett frem gjennom en rundkjøring og under broen med motorveien. Ta til høyre rett etter broen og følg den smale veien frem til elven og videre mot elvemunningen. Det er en parkeringsplass ved Nye Kadettangen.

476 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page