top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Vollen - Kystvandring

Oppdatert: 6. mai 2021

Strendene i indre Oslofjord er spesielle. Mange steder er skråttstilte skiferlag erodert til ganske flate, men rue "svaberg". Innimellom finner du myke sandstrender med store åpne gressletter innenfor.

Skiferen flises opp til grus av små flate steiner. Noen av strendene er dekket av denne typen grus.

Følger du kyststien langs strendene mellom Vollen og Slemmestad, kan du finne små strandkrabber mellom fjæresteinene eller beundre utsikten til Oslo, Nesodden og øyene i skjærgården.

Om kvelden når strendene ligger i skyggen, står Oslo frem som et Soria Moria i det fjerne.


Noen fuglefjell finnes ikke på denne strekningen, men et og annet hekkende par kommer du nok over.Start gjerne turen i Vollen. Her er fortsatt små fiskebåter fortøyd ved bryggene.

Kyststien følger strendene så langt det er mulig. Enkelte steder er klippene så bratte og utilgjengelige at stien må trekkes litt innover i landet, og noen få steder må du inn i bebyggelsen. Men mesteparten av veien får man gå i idyllisk natur.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt - strandtur på kyststien mellom Vollen og Slemmestad

Passer for: alle aldre, ingen farlige områder.

Turens lengde: ca 4 kilometer en vei, 8 kilometer tur-retur.

Finne frem: Følg E18 fra Oslo mot Drammen. Ta av mot Holmen i første avkjøring etter Sandvika. Kyststien går helt fra Holmen til Slemmestad og er ca 15 kilometer. Ruten fra Holmen til Vollen passer imidlertid best for sykkel. Kjør derfor videre på riksvei 165 mot Røyken inntil du kommer til Vollen. Ta av til venstre og kjør ned til Oslofjordmuseet. Parker på en parkeringsplass i nærheten av museet og gå ned til stranden. Deretter er det bare å følge strandlinjen og skiltene til du kommer til Slemmestad. Fra Slemmestad går det buss tilbake til Holmen.

http://www.oslofjorden.com/kyststi/akershus/turer_asker_kommune.html

Oppgave: Kan du finne denne stammen på din vei?


440 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

댓글


bottom of page