top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Mandeltrær i blomstring i Alicanteregionen

Oppdatert: 17. jan.

De tre beste stedene å se den vakre blomstringen av mandeltrær i Alicanteregionen, er i Jalondalen, Guadelestdalen og Relleuområdet.

V-formet dal med blomstrende mandeltrær og fjellkjede i bakgrunnen

Tradisjonelt har la Routa Almendros en flor i Alcalalí i Jalondalen, vært det beste stedet for å se mandeltreblomstringen.

En kvinne går på en asfaltert veg med steinmurer på sidene

I 2023 var imidlertid mandeltreblomstringen dårlig. En av årsakene var at vinteren hadde vært kald og tørr.

Mandeltrær i blomstring

En annen og viktigere årsak er at mange av trærne er blitt angrepet av bakterien Xylella Fastidiosa. Dette er en alvorlig smittsom sykdom som er vanskelig å bekjempe.

Mandeltre i blomstring

Såfremt det er mulig, vil man forsøke å utrydde smitten. For å oppnå det, må man fjerne alle trær som kan smittes. Det er også nødvendig å vente i flere år før man kan starte opp igjen med nye trær.

En plantasje med mandeltrær i blomstring

Flere av bøndene i området har derfor fjernet sine mandeltrær, og flere har begynt med annen produksjon istedenfor. Derfor er det ikke så mange blomstrende trær igjen.

Mandeltrær i blomstring med fjell i bakgrunnen

Mange av trærne som stod i blomst, viste også tegn til at de var syke idet bare enkelte av grenene bar blomst.

En mann med rød jakke går på en asfaltert vei med frukttrær på siden

Dette er imidlertid et hyggelig og vakkert område å gå tur i selv om det antakelig ikke kommer til å være imponerende mandeltreblomstring der de kommende årene.

Gamle forfalne murhus langs asfaltert vei

Området rundt fjellandsbyen Relleu har også flere mandeltreplantasjer. Dalen som går opp på østsiden av landsbyen, er vanligvis et fint sted å se mandeltreblomstring. I år (2023) var imidlertid blomstringen uvanlig sen her.

En dal med mandeltrær i blomstring

På andre siden over mot Sella, var blomstringen kommet lengre, men blomstene står kort, det er ikke alltid at alle trærne i et område starter blomstringen samtidig.

E kvinne går i en v-formet dal med mandeltrær i blomstring

En bie på vei til en blomst fra et mandeltre

blomster og frukt fra et blomstrende mandeltre

Den vakreste mandeltreblomstringen kunne man i 2023 se i Guadelestdalen like ved nedkjøringen til middelalderlandsbyen Guadelest. Her var trærne friske og frodige.

en gruppe mandeltrær i en åsside med et murhus i forgrunnen

En asfaltert vei med blomstrende mandeltrær på sidene

Trærne på disse bildene kan du fotografere på oversiden av veien ved Mirador de la Morera ved CV-70 et par kilometer før nedkjøringen til Guadalest.

To blomstrende mandeltrær med fjell i bakgrunnen

Nærbilde av et blomstrende mandeltre

En gammel mann med hatt og stokker går på en veg med blomstrende mandeltrær på sidene

Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: mandeltreblomstring i Alicanteregionen


Finne frem:


Relleu: Plott inn Cementeri Relleu Municipal i Google Maps. Parker ved gravlunden. Gå opp den bratte betongveien i svingen rett nedenfor og fortsett oppover i dalen. Her er det store plantasjer med mandeltrær.


Jalondalen: Plott inn Carrer del Ravalet Alcalalí i Google Maps. Parker ved ecoparken. Følg skilt og merking til Ruta Almendros en Flor (ruten for mandeltrær i blomst). Veien går over elven Gorgos og videre inn i mandeltreplantasjene på andre siden.


Guadalest: Plott inn Mirador de la Morera i Google Maps. Det ligger på CV-70 like før nedkjøringen til Guadalest. Områder med vakre trær er rett på andre siden av veien.


149 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page