top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Les Salines ved Calpe - stedet for flamingoer - område for fugler

Oppdatert: 30. jan.

Den lille saltsjøen ved kystbyen Calpe nord for Alicante er et av de beste stedene i Spania for å se flamingoer på nært hold.

Her er det mange flamingoer sett i forhold til størrelsen på saltsjøen, samtidig som fuglene er vant til mennesker.

Calpe er en populær turistby kjent for sine fine strender og gode restauranter, men den lille sjøen midt i bykjernen er mindre kjent.

Les Salines er et område med grunn vannstand som er ideell for vadende fugler, særlig flamingoer som trives godt i det salte miljøet.

Dette er en naturlig lagune som har vært brukt til å utvinne salt i århundrer. Området ble fredet i 1988 og har siden vært forbeholdt fugler og annet dyreliv.

De unge flamingoene har ennå ikke fått den fine røde fargen. De er sorte og hvite. De voksne flamingoene blir røde på grunn av innholdet i maten de finner på bunnen.

De bruker mye tid på å stelle fjærdrakten.

Selv om flamingoene for det meste er fredelige, kan det brått oppstå slåsskamper.

Men de kan også være kjærlige mot hverandre.


Uten forvarsel kan en gruppe bestemme seg for å ta til vingene.

Da blir det konkurranse om å komme først.
Langs østsiden av vannet går det en gangvei parallelt med bilveien. Her er det enkelt å komme helt ned til vannet.

På nordsiden går det naturlige stier gjennom et terreng med trær og busker. Her er det også satt opp et utsiktspunkt for fugletitting. Det er observert 170 arter.

Flamingoene flytter på seg fra tid til annen. Det er derfor litt tilfeldig hvor nære du kommer, men ofte er de så nære at du kan ta bilde av dem med mobiltelefonen.


Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Se flamingoer i Les Salines ved Calpe - område for fugler

Passer for: Alle.


Varighet: Turen langs vannet er ikke mer enn én kilometer eller to, men hvis du vil ha gode bilder, bør du sette av et par timer.


Finne frem: Følg N-332 til Calpe. Følg hovedveien mot sentrum og hold til venstre når veien deler seg. Fortsett inntil du ser et lite vann på venstre side. Det er en parkeringsplass på nordsiden av vannet, men det går også an å parkere langs veien. Følg gangvei og stier langs strendene. Unngå å lage bråk som skremmer fuglene.
716 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page