top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Calpe - gamlebyen og mye mer

Calpe er en kystkommune på Costa Blanca som kanskje er mest kjent sin klippe, sine hvite strender og mange gode restauranter.

Den er også kjent for å ha en høy andel personer fra Storbritannia som eier eller leier i en av de mange moderne boligblokkene med utsikt over Middelhavet.

Men Calpe har også en godt bevart gammel bydel som er mindre kjent, men mer sjarmerende enn de nye.

Som i andre kystbyer i Spania har befolkningen i Calpe bygget sine hus på en høyde litt tilbaketrukket fra strandlinjen og omringet av en festningsmur for å gi beskyttelse mot angrep fra pirater.

Området som opprinnelig var innenfor denne muren, utgjør gamlebyen. I dag kan du se rester av muren ved det gamle overvåkningstårnet - Torreó de la Peça - der du finner Museo de Coleccionismo som har utstillinger av offentlige og private kunstsamlinger.

Hvis du er interessert i historie og arkeologi, kan du også besøke Museo de Historia i Casa de la Senyoreta.

Gamlebyen har trange gater, men også åpne plasser der folk kan samles. I de fleste gatene har folk pyntet rundt dører og vinduer med blomster.Trappen som er malt i fargene til det spanske flagget er et av de mest fotograferte stedene i byen.

Men det er også andre fint dekorerte trapper.

Sitatet: "Det finnes tre typer menn - de levende, de døde og de som går sjøveien" som man finner på et fortau, kan også sees i andre kystbyer som vil fremheve sine fisketradisjoner.

Gamlebyen i Calpe har et stort utvalg av veggmalerier.
Byen har også et par vannkilder med kildevann som fortsatt er i bruk.


Når man vandrer rundt i de gamle bygatene, får man noe fint å se på i hver eneste gate.

På byens høyeste punkt rett utenfor gamlebyen ligger en park med kapellet Ermita de San Salvador.

Her kan du nyte den vakre utsikten, eller slappe av i skyggen på en av benkene.

Calpe var opprinnelig en jordbrukskommune der bønder levde av å dyrke mandler og utvinne salt fra det grunne vannet i saltsjøen på baksiden av byen.

I dag er dette et naturvernområde der du kan se flamingoer og andre fugler på nært hold. Les mer om Les Salinas de Calpe.


Den kjente klippen rett utenfor byen ligger også i et naturvernområde. Selv om det ser vanskelig ut fra bysiden, er det mulig å bestige denne fra den andre siden.

Det er laget en fin sti der man kan holde seg fast i tau på de bratteste passasjene. Les mer om ruten for å bestige Calpeklippen her: peñón de Ifach.


Mellom bysentrum og Calpeklippen ligger et arkeologisk utgravingsområde med funn fra Romertiden.

I tillegg til et tårn og gamle bosettinger kan man se spor etter romernes badebasseng som er hugget ut i bergmassene ved stranden.


Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Gamlebyen i Calpe på Costa Blanca.


Passer for: Alle.


Finne frem: Søk etter "Aparcamiento Plaza Mayor Calpe" på Google Maps. Det leder deg til et parkeringshus rett ved inngangen til gamlebyen. Gå deretter opp bakken rett ved siden av parkeringsplassen, da kommer du rett inn i gamlebyen - Casco Antiguo.
#Spania #Norsk #Calpe #Alicante #Klippe #Gamlebyen #Arkeologi #Gammelt728 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page