• Admin

Ecoparken i Strömstad


Rett ved siden av gjenvinningsanlegget (återvinningscentralen) på Prestengen i Strömstad finner du en godt skjult naturperle - en ecopark.

Her får dyr og planter leve i fred, og forholdene er lagt til rette for at alle deler av økosystemet skal kunne trives.I skogen er det hundretalls forskjellige arter av biller og andre insekter som du kan lese om på plakatene som er satt opp langs stien gjennom skogen.

En merket sti leder deg gjennom en rundtur der du får se både åpent terreng og tett skog.Området består av en liten fjordarm og en skog. Stranden langs vannet er lett tilgjengelig om vinteren, men dekket av høyt siv om sommeren.

Når uværet er like om hjørnet, får vannet en trolsk belysning.

I enden av fjordarmen er det et utsiktstårn for fugletitting.På innsiden finner du det du trenger for å identifisere fugler.


Her hekker tusentalls av fugler om våren.


Like i nærheten er det satt opp en matestasjon for småfugler.

Her finner du fugler året rundt, og de er så tamme og vant til å bli besett at selv urolige småbarn kan få sett dem.


En ivrig hakkespett er en trofast gjest.

Når du går denne runden er du aldri langt fra verken søppelanlegget eller søndre innfartsåre til Strömstad. Men inne i skogen er du i din egen beskyttede verden.Ukens utflukt: Ecoparken ved Återgjenvinningsstasjonen i Strömstad


Passer for: Alle aldre, ypperlig for småbarnsfamilier


Turens lengde: Bare et par kilometer, men sett av 1-2 timer


Finne frem: Ta av fra E6 til Strömstad. Kommer du fra avkjøring nord, tar du til venstre i første rundkjøring (der hvor Europris og Systembolaget er). Følg denne veien (ringveien 176) helt til du kommer til en ny rundkjøring. Kjør rett over denne, men ta til venstre rett etterpå. Da kommer du inn til en stor parkeringsplass rett ved Återgjenvinningsstasjonen. Parker bilen der og gå mot Återgjenvinningsstasjonen. Rett før porten ser du et informasjonsskilt på høyre side med kart over Ecoparken. Følg stien. I første del går du langs gjenvinningsanlegget. Når du er forbi det, begynner rundturen. Kommer du fra avkjøring sør fra E6, tar du til venstre i første rundkjøring du kommer til, og deretter til venstre igjen. Da er du på parkeringsplassen ved Ecoparken.

#Sverige #Norsk #Ecoparken #Prestengen #Strömstad #Strømstad #Fugl #Tårn #Fjord #Vann #Insekt
40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle