top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Sandvannet ved Krokstrand

I skogen på høyden over Krokstrand helt innerst i Idefjorden der gresen mellom Norge og Sverige går, ligger et lite idyllisk vann.

Her har isen i sin tid slipt og formet fjellet til en perfekt badeplass der du kan spasere behagelig ut i vannet.

Det er ikke mye plass her, men det trengs heller ikke, for selv om det er hytteområder i nærheten, er det ikke mange mennesker her.

Kommer du tidlig om morgenen, eller litt utenfor sesongen, kan du ha stedet for deg selv.

Et par hundre meter fra badeplassen er det en grillplass (vindskydd) der du kan lage mat og søke ly om det skulle komme litt regn.Når du står på badeplassen, er du i Sverige. Skogen du ser på motsatt side av vannet, på østsiden, ligger i Norge. Dette er et av de få stedene der Norge er øst for Sverige.

Turen fra Krokstrandveien til Sandvannet går dels på skogsvei og dels på stier i skogen.


Her er vokser både sopp og bær.


Det er stor forskjell på turismen og befolkningstettheten langs kysten og noen mil innover i landet. I Krokstrand er det langt mellom hyttene. Her kan du nyte skogens ro.


Ukens utflukt: Sandvannet ved Krokstrand


Passer for: Alle aldre i vanlig god form, ikke barnevogn/rullestol


Varighet: ca 1 1/2 time / 8 kilometer


Finne frem: Følg E6 sydover fra Strömstad. Ta av fra E6 mot Skee, følg deretter skilt til Krokstrand. Parker på en parkeringsplassen ved den gamle bryggen i Krokstrand. Ved innkjøringen til parkeringsplassen er det oversiktskart over turløyper. Følg den merkede turløypen sydover mot Håvedalen. De første fire kilometrene går løypen langs den svingete til Krokstrand. Det er ganske stor stigning, og her får du fin utsikt over Idefjorden. Når du er kommet på toppen tar den merkede løypen av til venstre inn i skogen. Deretter følger du stien i ca 4 km til du kommer til et skilt der du tar av til venstre mot utsiktsplass/vindskydd. Derfra er det et par hundre meter til vannet. Du kommer først til badeplassen. For å komme til grillplassen (vindskydd) følger du stien til venstre langs vannet.


#Sverige #Norsk #Innsjø #Grense #Idyllisk #Sandvannet #Krokstrand


248 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page