top of page
  • Admin

Tjurpannan - nye turstier

Oppdatert: 6. mai 2021


Tjurpannan naturreservat er det vakreste naturområdet i Bohuslän. I et felt som er snauhogget og brent for å få tilbake det opprinnelige terrenget, er det etablert nye turstier.

Det er flere merkede løyper i terrenget. Den røde går raskeste veien ned til havet. Den blå går en liten omvei slik at du får med deg mer av terrenget, men ender også opp ved havet. Den hvite er en rundtur i det typiske bohuslenske flate og forblåste terrenget.

Når du velger den hvite sløyfen, får du se morener, områder med rullestener avsatt ved siste istid.

Stien er godt tilrettelagt med trapper og små broer slik at det er enkelt å komme frem.

Flere steder finner du idylliske tjærn.


Den hvite sløyfen kan være vanskelig å følge enkelte steder. Ikke gå videre før du har funnet neste merke.

Utsikten til skjærgården med de glattskurte holmene må oppleves med egne øyne. Her blir det aldri kjedelig. Naturen forandrer seg med lyset. Hver gang du kommer tilbake, får du en ny opplevelse.


Vender du blikket mot bakken, kan du finne vakre blomster og små dyr som er tilpasset de røffe værforholdene her. Tjurpannan er et av de mest vindutsatte områdene i Sverige.


For flere turforslag: www.turideer.com.

Ukens utflukt: Tjurpannan naturreservat ved Grebbestad.

Lengde: 2-4 km. Sett av et par timer. Ta med badetøy.

Passer for: Både barn og voksne (ikke rullestol eller barnevogn). Ingen farlige områder.

Finne frem: Ta av fra E6 mot Grebbestad ved Tanum og følg vei 163 til du nærmer deg Grebbestad. Ta av til Havstenssund. Du vil etter hvert passere Edsviks camping på venstre hånd. Fortsett på Sjövägen til du kommer til et veirkyss hvor det er skiltet til naturreservat (til venstre). Følg veien gjennom et par mindre gårdstun inntil du kommer til en parkeringsplass på venstre side. Der kan du sette bilen. Gå til fots langs grusveien som fører ned mot havet ved enden av parkeringsplassen. Etter ca 100 meter går du igjennom en grind på venstre side. Der vil du se merkepinne for rød, blå og hvit sløyfe. Velg den løypen som passer best. Velger du hvit sløyfe, vil du etter en stund kunne gå over på gul eller grønn sløyfe som kommer fra campinplassen. Disse fører ned til havet.

Utfordring: Kan du finne dette stedet på din vei?


#Sverige #Norsk #Tjurpannan #Strand #Svaberg #Dyr

338 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page