• Admin

Dénia - populær kystby

Midt mellom storbyene Alicante og Valencia ligger kystbyen Dénia med pittoreske gater og vakre strender.

Av alle byer i Spania med under 50 000 innbyggere, er det Dénia som mottar flest sommerturister. Om vinteren er innbyggertallet 42 000, om sommeren over 200 000.

Byen er oppkalt etter den romerske guden Diana. Romerske styrker anla en flåtebase her i det første århundret før Kristus og kalte den Dianium. (Start turen ved turistkontoret i bygningen på bildet over. Da har du borgen bak og gamlebyen til venstre.)

Senere har byen vært et viktig handelssentrum, tillegg til at lokalbefolkningen har livnært seg av fiske. Nå er det turismen som dominerer.

Byen er kjent for sin gode mat og har mer enn 300 restauranter. Særlig om sommeren er det et yrende uteliv. Utenom sesongen er det fredeligere.

Den viktigste attraksjonen er El Castillo, festningsslottet som ble bygget i det 11 og 12 århundre.

Her utføres det fortsatt arkeologiske utgravninger, blant annet av tidligere bosettinger og bymurer.


Fra slottet har man flott utsikt over både byen, strendene og fjellene innenfor. Dénia ligger like ved naturreservatet Montgo.
Havna har lange tradisjoner og er et populært mål for de som liker båtliv. Ikke langt unna ligger Baix la mar med de tradisjonelle husene til fiskere og pittoreske torg.
Det er også et museum på borgen som er verdt å besøke.

Her kan du se bilder fra hvordan byen og borgen så ut i tidligere tider da fiske og handel var hovednæringene.

På grunn av gunstige vindforhold er strendene ettertraktet av vindsurfere. Byen har til sammen 20 kilometer strandlinje.

Strendene har høy kvalitet og har fått gode miljøkarakterer for rene strender og rent vann.


Ukens utflukt: Dénia


Passer for: Alle.


Finne frem: Ta AP-7 eller N-332 i retning fra Alicante til Valencia. Motorveien AP-7 er mye raskere enn N-332, men krever bompenger. Ved avkjøringen til Dénia følger du CV-725. Følg skiltene til sentrum.


Flere utflukter: www.turideer.com#Spania #Norsk #Dénia #By #Borg #Strand

70 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle