top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Ramsvik og Sote kanal

Mellom Smögen og Hunnebostrand ligger Ramsvik naturreservat. Det var opprinnelig en halvøy, men ble delt fra fastlandet da man lagde Sote kanal.

Kanalen ble planlagt allerede på 1800-tallet, men ble først åpnet i 1935. Den gir trygg ferdsel innaskjærs mellom Hunnebostrand og Smögen.

Området utenfor Ramsvik naturreservat (på venstre siden av kanalen på bildet over) er et av de mest værutsatte på vestkysten av Sverige.

Ved å lede båtene på innsiden av øyene, fikk man en mye tryggere ferdselsvei særlig for små båter.

Ramsvik kjennetegnes av glattskurte berg av den typiske rødlige Bohuslänsgranitten.

Her har det vært stenbrudd med produksjon av grantittblokker i flere hundre år. Man ser fortsatt restene etter virksomheten flere steder.

Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Ramsvik naturreservat og Sote kanal ved Hunnebostrand og Smögen


Passer for: Litt ulendt terreng. Ikke egnet for barnevogn eller rullestol.


Turens lengde: Det er flere merkede løyper og du velger lengde selv fra 5 til 15 kilometer.


Finne frem: Kjør E6 fra Strömstad mot Göteborg. Ta av til høyre på Grindmotet-krysset og følg skilting til rute 163 mot rute 165 Fjällbacka og Hamburgsund. Ta deretter rute 174 når skiltene til Hunnebostrand og Smögen kommer. Ta av til høyre mot Ramsvik ca 10 kilometer før Smögen. Kjør over broen over Sote kanal og ta til høyre rett etter broen. Følg veien rett frem så langt den går forbi Ramsvik camping. Det er en parkeringsplass i enden som er et godt utgangspunkt for flere turløyper. Du får gratis kart på campingplassen.


276 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page