• Admin

Norefjell - Høgevarde - kortreist topptur

Oppdatert: mai 5

Neste etter Gaustadtoppen er Høgevarde det stedet i Norge der du ser lengst og mest. Det er en enkel topp å bestige og egner seg godt for barn.

Toppen ligger 1459 meter over havet. Det tar ca. 2 1/2 time å gå opp (mer sammen med barn) og nærmere en time mindre å gå ned igjen.

Det er flere veier opp. En av de mest populære rutene går fra Tempelseter. Det er to traseer - en blåmerket på 5,5 km og en hvitmerket på 7 km.

Selv om den hvitmerkede løypen er noe lengre, er den antakelig like raske eller raskere en den blåmerkede fordi den har en jevnere stigning.

Vi gikk blå løype opp og hvit ned igjen og fikk en fin rundtur. Den hvite løypen har noe mer fuktig grunn en del steder.

Her og der møter man på Steinskvetten som er en art i fluesnapperfamilien.

Fra Høgevarde ser du Gaustadtoppen i sør, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i vest, og Jotunheimen og Hemsedalsfjellene i nord. Østover ser du de dype østlandskogene.
Ved Høgevarde turisthytte kan du få kjøpt kioskvarer i høysesongen. Rett nedenfor ligger et lite tjern. Varden er på toppen til høyre i bildet nedenfor.

Det tar ca. 20 minutter å gå fra turisthytten til det høyeste punktet, varden. Der er det en tavle med oversikt over fjellene man kan se.

Steinskvett
Steinskvett

Nedover den hvite løypen er det en forholdsvis bred sti.


Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Høgevarde på Norefjell


Varighet: 4-5 timer tur/retur (litt lengre med barn). Hvit løype er 7 km opp (14 kilometer tur-retur), mens blå løype er 5,5 km (11 km tur-retur).


Egner seg for: Hele familien. Ingen farlige partier.


Finne frem: Fra Oslo kjører du E18 mot Drammen. Ved Sandvika tar du av E16 til høyre mot Hønefoss. Følg skiltene til Noresund. Ved Noresund følger du først skiltene mot Norefjell Ski og Spa, deretter mot Eggedal og Tempelseter. Parker på Tempelseter og gå hvit eller blå løype til Høgevarde. Følg skiltene.


#Norge #Norsk #Fjell #Høgevarde #Natur

328 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle