top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Kyststien ved Tofte - fottur ved kysten

Oppdatert: 30. jan.

Noen hundre meter sydvest for tettbebyggelsen i Tofte sentrum går det en kyststi som leder til vakre strandområder der det er god plass selv midt på sommeren.

Kyststien starter ved enden av Marmorveien litt sydvest for Tofte sentrum. De første par hundre meterne består stranden av stein og svaberg.
Etter dette kommer man inn på Preisserstranda som er flatere og har en blanding av sand, grus og småstein.

På flere steder er det idylliske små strender der små barn kan leke og bade på grunt vann.Ved enden av Presserstranda ligger Ostnestangen. Da går stien inn i skogsterreng.


For å komme opp på toppen av Ostnestangen, må man forbi kort parti der man gjerne bruker hendene i tillegg til beina for å komme seg opp. Det er bratt, men aldri farlig.

Fra toppen har man fin utsikt over Oslofjorden. På bildet under ser man Tofte sentrum.

Fra toppen av Ostnestangen går det to løyper til Sandbukta. Den korteste går rett over Ostnestangen og direkte til Sandbukta. Den andre går via fyret på enden av Ostnestangen og derfra til Sandbukta. Stien til fyret går langs kysten av Ostnestangen helt frem til tuppen. På andre siden fortsetter den langs kysten, men går etter hvert litt innover i landet i skogsterreng. Etter ca. en kilometers vei går det et veiskille der det står skilt. Stien til venstre går til Sandbukta der det er en idyllisk og fin sandstrand. Stien til høyre går tilbake til Tofte gjennom skogen. Ved å velge stien til Tofte får man en fin rundtur. Man kommer da tilbake til parkeringsplassen fra stien på oversiden. Ønsker man en lengre tur, kan man følge kyststien videre fra Sandbukta til Rødtangen camping eller Holmsbu. Det vil være en så lang tur at det kan være fornuftig å reise flere i følge slik at man kan ha en bil ved Tofte og en ved Rødtangen slik at man slipper å gå turen både frem og tilbake.


Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Kyststien ved Tofte - fottur ved kysten


Lengde: Ruten til Sandbukta via fyret på Ostnestangen er ca. 3,5 km. Turen tilbake til Tofte gjennom skogen er ca. 2,5 km. Det gir en rundtur på ca. 6 km. Korteste vei mellom Tofte og Sandbukta er ca. 2 km hver vei - totalt 4 km.


Passer for: Alle i normalt god fysisk form. Også egnet for barn.


Finne frem: Ved bruk av Google: Søk på Marmorveien, Tofte. Der starter turen.


Rutebeskrivelse: Kjør E18 fra Oslo mot Kristiansand. Ta av ved Asker og følg vei 167 mot Heggedal. Følg vei 167 til denne møter E-134. Ta til venstre og følg E134 mot Drøbak (motsatt av Drammen). Følg E-134 inntil det står skilt til høyre mot Tofte på vei 281 (ikke velg første avkjøringsmulighet ved Sætre på vei 289). Følg vei 281 langs kysten forbi Filtvedt fyr og frem til Tofte. Kjør gjennom Tofte sentrum. Like etter Tofte sentrum går veien (som da heter Vestre Strandvei) brått innover i landet. Kjør videre 200 - 300 meter til første mulige avkjøring til venstre. Ta til venstre der og parker bilen på det lille området som er avsatt til parkering. Gå til fots på grusveien (Marmorveien) som går parallelt med Vestre Strandvei ned mot sjøen igjen.


Følg Marmorveien så langt den går. Der hvor den slutter, fortsetter Kyststien videre. Kyststien er merket i terrenget og går langs stranden. Du kan enten gå Kyststien frem til Sandbukta og samme vei tilbake igjen, eller lage en rundtur ved å følge skilt fra Sandbukta mot Tofte. Da vil du komme tilbake til parkeringsplassen fra oversiden. Kyststien går over Ostnestangen på veien mot Sandbukta.


348 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page