top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Kolsåstoppen - kortreist fjelltur

Oppdatert: 10. mai 2021


Den for lengst utbrente vulkanen som fortsatt vokter NATOs gamle underjordiske anlegg, gir deg fin mosjon og flott utsikt over praktisk talt hele Bærum og store deler av indre Oslofjord. Tjue til tretti minutter i maxpulsmodus eller tre kvarter i familiefart bringer deg til Bærums beste utsiktspunkt.

Den stupbratte siden mot vest er et yndet treningssted for fjellkatrere. Rutene på sørsiden er mer familievennlig, og utsikten på toppen er like god. Du kan komme opp til toppen fra flere sider. Fra Hauger stasjon går det en forholdsvis bred turvei.

Ankomsten fra Gjettum stasjon gir deg smalere stier og en litt lengre skogstur.

Veiene og stiene er godt merket.

Mot toppen blir stigningen brattere. Her er det satt opp trapper med rekkverk på de mest utsatte stedene.

Litt klatring i en ur må til, men det er ingen farlige eller vanskelige partier.

En dag tåken ligger tett nede i bygda, kan sola skinne på Kolsåstoppen. Da er det som å sveve på en sky og åsene omkring fremstår som øyer i et hvitt hav.


Andre dager kan du se helt til Nesodden og Drøbak.

På nedoverveien kan du nyte den vakre skogsnaturen.

En vårdag finner du blåveis og hvitveis.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt: Kolsåstoppen.

Lengde: Ca 2 kilometer. Varighet: ca 30 minutter oppstigning i middels fart. Litt kortere tid ned.

Hvis du vil ha en lengre tur, kan du gå østover og følge sti til motsatt side av Kolsåstoppen, ta veien ned mot Stein gård og gå tilbake til Hauger langs Dælivann. Det vil ta et par timer.

Vanskelighetsgrad: Barn ned til 2-3 års alder kan klare turen. Det er bratt enkelte steder, men ikke farlig eller vanskelig.

Finne frem: Den enkleste veien er fra Hauger T-banestasjon på Kolsåsbanen. Følg Høgåsveien i ca 50 meter. Ta til høyre og følg Kløftaveien til den støter på Toppåsveien. Ta til venstre og følg Toppåsveien til denne nærmer seg sitt øverste punkt. Der finner du skiltet turvei til Kolsåstoppen. Heretter er det bare å følge merket vei/sti.

Du kan også komme dit fra Gjettum T-banestasjon. Følg Gjettumveien opp bakken og gå inn i Hvitveisstien som går over i Blåveisstien. Ta deretter til høyre opp Levretoppen og følg denne til veis ende. Der finner du skilt til KIF-hytta og Kolsåstoppen.

Oppgave: Hvor er denne?


Hvis du registrerer deg på hovedsiden, vil du få tilsendt e-post når det blir lagt ut nytt innlegg.

Kart:25 736 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page