• Admin

Embalse de Guadelest - den grønne sjøen

Middelalderbyen Guadalest er Spanias tredje mest besøkte turistattraksjon. I dalen nedenfor ligger en oppdemmet innsjø som det er mulig å gå rundt.

Guadalest er verdt et besøk i seg selv. Det er en av de best bevarte middelalderbyene i Spania.

Det er en festningsby laget på toppen av en klippe i et vakkert fjellandskap. Klippen gir en naturlig beskyttelse, men setter også grenser for bebyggelsen.

På sydvestsiden av vannet går det en sti langs vannkanten. Start gjerne rundturen her.Etter kort tid får du god utsikt til selve demningen. I Spania er de fleste dager soldager, men denne turen egner seg like godt i dårlig vær.


På andre siden får du først god utsikt til Vivood - et interessant og særpreget hotell hvor man bor i hytter der man får følelsen av å bo ute i naturen.

Hyttene vender ut mot fjellandskapet og hele veggen er et eneste stort vindu.

Når du er kommet til enden av vannet, går ruten videre på en asfaltert bilvei.
På andre siden av vannet får du se østsiden av Guadalest. Der ser du enda tydeligere hvor godt beskyttet byen ligger på en topp.


Ukens utflukt: Tur rundt Embalse de Guadalest


Passer for: Alle.


Varighet: Turen er på 9,5 kilometer og tar ca 2 1/2 time.


Finne frem: Følg CV-755 fra Altea til Guadalest eller CV-70 fra Benidorm gjennom La Nucía. På sydsiden av Guadalest går det en smal vei som heter Calle la Era. Følg denne ned til en liten parkeringsplass på sydsiden av den oppdemmede innsjøen Embalse de Guadalest. Parker her og følg stien på vestsiden av vannet (ta til venstre før broen over demningen). Følg sti/vei til du kommer til enden av vannet. Der går det en bro over en elv. Følg veien videre tilbake langs vannet på andre siden helt til du kommer til parkeringsplassen igjen.


Flere ideer til utflukter? Gå til: www.turideer.com.

#Spania #Norsk #Guadalest #Demning #Innsjø

64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle