• Admin

Elgåfossen - på grensen

Oppdatert: 4. mai 2021

Noen få mil fra Strömstad ligger en foss som skiller Norge fra Sverige.

Älgafallet som det heter på svensk ligger i Bullaren like ved Vassbotten. Her er det laget stier og utsiktspunkt og en rasteplass like ved bilveien over grensen.

Grensebroen over elven på oversiden av fossen har de to nasjonenes flagg og kan passeres til fots. Området omkring har vakker skogsnatur.

Det er laget stier og trapper som gjør det enkelt å bevege seg i området. Det er en egen parkeringsplass for Älgafallet på oversiden av fossen, men det er også en parkeringsplass på nedsiden ikke så langt grensen der svensk riksvei 165 går over til norsk riksvei 22.


Man kommer helt inntil fossen og kan kjenne draget fra de sterke kreftene i det frådende vannet.

En tur til Elgåfossen er en hyggelig opplevelse for hele familien, ikke minst for barna. Fossen gjør seg best om våren eller etter regnperioder.


Den kan ikke måle seg med norske fossefall på vestlandet, men er en attraksjon både i Bohuslän i Sverige og i Østfold i Norge.

På flaten nedenfor får man fin oversikt over hele fossen. Her er det også stier i skogsterreng med bekker og kulper.

Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Elgåfossen på norsk eller Älgafossen på svensk.


Passer for: Alle, også små barn. Ikke egnet for barnevogn eller rullestol.


Varighet: Hvis du parkerer på oversiden og går ned langs fossen og litt rundt i området på flaten nedenfor, blir turen litt over en kilometer hver vei.


Finne frem: Fra Strömstad er det 34 kilometer og bilturen er beregnet til å ta 34 minutter. Kjør riksvei 176 stasjonsveien (gamle E6) sørover til Skee. Fra Skee fortsetter du videre på riksvei 164 mot Vassbotn. Ved Vassbotn står det skilt til parkeringsplassen for Älgåfallet.

#Sverige #Norsk #Foss #Elv #Skog #Bullaren #Elgåfossen #Älgafallet #Grense

663 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle