• Admin

Bærum - tur til Østernvann

Rett bak Løvenskiold skytebane ved Fossum ligger en oppdemmet innsjø som tidligere har vært drikkevannskilde for deler av Bærum, men som nå er en idyllisk badeplass.

Demningen og strendene ved siden av er blitt fine steder for rekreasjon og bading.Du kan komme hit fra Fossum ved å gå på stier gjennom skogen, eller fra Skytterkollen på skogsveier.

Det går stier langs vannet slik at det går an å gå rundt øya. En rundtur tar ca 2 timer.

Mange steder kan du finne deg en liten odde for deg selv.Den eneste som skjemmer idyllen, er lyden fra skytebanen som ligger noen hundre meter unna.
Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Tur til Østernvann


For: Hele familien.


Lengde: ca. 1 1/2 kilometer fra parkeringsplassen. Ca. 2 timers tur å gå rundt vannet.


Finne frem: Fra Oslo kjører du Rv 168 mot Røa. Når du har passert Røa har du to muligheter. Den ene er å ta av til høyre mot Fossum rett etter bygrensen mellom Oslo og Bærum. Følg skiltene til Fossum idrettspark. Parker der og følg skiltene på skogsvei og blåmerket sti gjennom skogen til Østernvann. Den andre muligheten er å kjøre litt videre på Rv 168 og ta til høyre ved Grini golfbane. Følg skiltene mot Ila landsfengsel og Løvenskiold skytebane og parker på Østervannsvingen parkeringsplass. Derfra kan du gå på skogsveier frem til demningen av Østernvann.#Norsk #Norge #Østernvann #Innsjø #Strand #Fossum

591 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle