top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Syd-Koster - bilfri idyll

Oppdatert: 6. mai 2021

Rett utenfor Strömstad ligger Kosterøyene. Den består av to større øyer og tallrike små holmer og skjær. Her har tiden gått langsomt.

Naturen er typisk for Bohuslän. Isen har formet og avrundet berg og steiner. Vegetasjonen er karrig, men vakker.

På Syd-Koster er det sykkel som gjelder. Det er kommet noen få biler, men det er stort sett nyttekjøretøy. Lokalbefolkningen får vanligvis bare ha trehjulede mopeder med et lite lasteplan.

Øya har et nettverk av små veier hvor du kan sykle uforstyrret. Det tar det ikke så mye mer enn en halv time å sykle fra den ene enden til den andre.

Til gjengjeld kan du komme til over alt.

Badeplasser finner du nesten over alt. Noen av strendene er storslåtte.


Her kan du følge med på småbåttrafikken og se når Kosterbåten kommer.Øya har egen kirke.

Fra øyas høyeste punkt ser du skjærgården utenfor og Strömstad innenfor.


Når du sykler fredelig på landeveiene mellom jorder og små hus, er det som å gå flere tiår tilbake i tid. Her er det vanskelig å la seg stresse.

Det er tre lune havner med fergeanløp.Man kan leie sykler på alle disse stedene, og man kan sette dem fra seg på hvilken som helst av dem.

Besøk en gårdsbutikk eller et atelier. Det er stort utvalg av lokal kunst. På bildet under finner du fargestoffer som er utvunnet av øyas planter.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt: Syd-Koster

Passer for: Alle. Både rullestol og barnevogn går greit. Du kan leie sykkel for 100-150 kroner dagen, men du kan også ta med din egen.

Finne frem: Ta Kosterbåten som går fra bryggen i Strømstad. Den går nesten en gang per time. Båtturen tar fra 35 til 50 minutter litt avhengig av ruten for de ulike avgangene. Kjøp tur-returbillett på båten, det er det billigste.

Oppgave: Hvor er dette huset?


2 693 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page