top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Nansenparken - Fornebu i ny drakt

Oppdatert: 10. mai 2021


Hvis du har lyst til å mimre litt over hvordan det var da Fornebu var landets hovedflyplass og eneste sted hvor noe var åpent om søndagene - eller bare vil finne på noe å gjøre - kan du ta med deg familien til Nansenparken på Fornebulandet.

Allé i Nansenparken ved Fornebu

Fornebu og fornebulandet er et spennende byutviklingsområde hvor det skal bygges mer enn åtte tusen boenheter og utallige næringsbygg. Heldigvis har byutviklerne tatt vare på mulighetene til rekreasjon. Det er satt av et forholdsvis stort parkområde - Nansenparken. Bildet over viser en av alleene i parken og naturvernområdet i Nansenparken på Fornebulandet.

I Nansenparken har man forsøkt å gjenskape våtmarken som var der før Fornebu flyplass ble bygget. Noen nye elementer er det imidlertid også. Du kan for eksempel se fontener som sender viltre vannstråler opp i været som geysirer, midt inne i en blomstereng.

Elven som gikk der i riktig gamle dager, er gjenåpnet og danner grunnlaget for et par kunstige vannbassenger.

Benk for rekreasjon ved våtmarksområde i Nansenparken ved Fornebu

Fortsetter du ned mot fjorden, kommer du over i et stort naturvernområde som også er søkt satt tilbake til slik det var før flyplassen ble bygget. Her er det plantet tusenvis av planter og trær av den sorten som levde her før asfalt og kjemikalier satte en stopper for det meste. Her og der kan du se minner fra flyplasstiden, som for eksempel deler av fundamentet for lysene som guidet flyene til rett sted og biter av betongdekket på flystripen. Du ser naturligvis også det gamle flytårnet som har vært et landemerke i årtier. Bildet over viser et sted for refleksjon eller bare en pause i nedre del av Nansenparken på Fornebulandet.

Strand på Storøya ved Fornebu

Det er anlagt en forholdsvis stor sandstrand med gode toalettfasiliteter i nærheten ved Nansenparken. Hvis du går videre langs stranden, kan du få flere kilometer langs stier og veier i den typen natur som området opprinnelig hadde.

Statue av Fritjof Nansen i Nansenparken ved Fornebu

En statue av Fritjof Nansen troner på toppen av en haug. Rundt og igjennom parken er det anlagt mer enn fire kilometer gang og sykkelveier som blir flittig brukt både til spaserturer, jogging, sykling, rulleski, rullebrett og alle andre måter å komme seg frem på. Nansenparken er nominert til arkitektpris. Her kan man finne på noe å gjøre uansett alder.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens turforslag - hva skal vi gjøre i dag?: Nansenparken

Turens lengde: Så lang du vil. Selve parken kan du komme igjennom på en tjue minutters tid, men du kan godt bruke et par timer på å komme igjennom hele området. Passer for alle aldre. Rikelig med lekemuligheter for små barn.

Finne frem: Kjør av til Fornebu fra E-18 ved Lysaker. Kjør til Storøyafeltet og parker der, eller gjør noen innkjøp i det store nye handlesenteret og la bilen stå igjen på parkeringen der en stund.


614 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page