top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Halle-Vagnaren - urskog og panoramautsikt - fottur i naturreservat

Oppdatert: 30. jan.

I naturvernområdet på Høgdalsneset i Strömstad kommune ser man rett over til Hvalerøyene i det ene øyeblikket. I det neste befinner man seg i en av de best bevarte kystnære urskogene i Sverige.

Mange av furutrærne er langt over 300 år gamle. Turen starter ved Vagnsjö, et lite tjern midt inne i skogen.


For det meste går man i skogsterreng. Stiene er godt oppmerket.

Skogen er variert, noen steder ganske åpen, andre steder tettere.

Omtrent midtveis kommer man til et vindutsatt område der trærne er blitt så krokete at de ligner ormer som har tvunnet seg rundt hverandre.


Der får du også utsikt til den svensk-norske skjærgården med Hvalerøyene bare noen kilometer unna.
På veien tilbake går man igjennom en trolsk skog med døde trær.


Naturen viser ofte sin beste side når solen skinner, men dette er en tur som beholder sine kvaliteter selv om det skulle være overskyet og grått. Litt tåke vil til og med kunne forsterke den spesielle stemningen.


Det er laget en merket sløyfe slik at man kan gå en rundtur, men man kan også snu ved utsiktspunktet og gå tilbake samme vei som man kom. Det er litt kortere, men da får man ikke med seg den døde skogen.


Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Rundtur i Halle-Vagnaren naturvernområde - fottur i naturreservat.


Varighet: ca 3-4 km - 1-2 timers gange.


Passer for: alle i normal fysisk form.


Finne frem: Fra norskegrensen tar du av fra E18 mot Nordby et par kilometer etter grenseovergangen. Ta av til Nordby handlesenter og fortsett videre forbi parkeringsplassene. Følg veien rett frem til du kommer til en campingplass. Kjør igjennom også denne og fortsett rett fremover på en grusvei til du kommer til en bom. Der er det en liten parkeringsplass der du kan parkere. Fortsett til fots langs grusveien til du kommer til en tretrapp på høyre side. Det er starten på den merkede løypen. Da ser du tjernet nede til venstre.
742 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page