top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn

På øya Tjörn litt nord for Göteborg ligger et museum dedikert til papir- og akvarellkunst. Museet ligger i naturskjønne omgivelser.

Museet ble innviet i år 2000 og er tegnet av de danske arkitektene Niels Bruun och Henrik Corfitsen. Det har en permanent samling, men også egne sommerutstillinger.

Årets (2023) utstilling heter "Animal Kingdom". Den viser hvordan dyr, planter og insekter har vært brukt av kunstnere gjennom flere hundre år.

Det Nordiske akvarellmuseet er et av de mest populære utfluktsmålene i området med 100 000 - 200 000 besøkende hvert år. Det har et areal på 410 kvadratmeter.

I en av avdelingene vises akvareller fra 1600- og 1700-tallet av dyr, planter og insekter.


I en annen vises moderne kunst.

På bildet under beveger busken seg i en sirkel på skjermen slik at den får et tredimensjonalt uttrykk.Museet har et eget kunstverksted der barn kan få male med vannfarger.

Museet har også en rikt utstyrt butikk og er samlokalisert med med Restaurang Vatten, som har sitteplasser innendørs og utendørs.

En regnværsdag er godt egnet for et besøk på Nordiska Akvarellmuseet. Men omgivelsene omkring er verdt et besøk i seg selv. Ta gjerne med badetøy hvis været er fint.Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn på Tjörn


Passer for: Alle.


Finne frem: Søk etter "Nordiske Akvarellmuseet" på Goodle maps, eller ta av fra E6 mot Tjörn ved Stenungsund litt nord for Gøteborg. Det er noen parkeringsplasser rett utenfor museet.


#Sverige #Norsk #Skärhamn #Tjörn #Kunst #Akvarell #Skjærgård #Badeplass

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page