top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Mølen - rullesteiner og fugletrekk

Mølen ved Nevlunghavn er antakelig mest kjent for sin lange strand med rullesteiner fra siste istid.


Her er det kartlagt 230 gravrøyser fra stein- og jernalderen.

Med sin beliggenhet helt ute i havgapet er det imidlertid også en egnet rasteplass for trekkfugler på vei mot sydligere strøk.

På nord-østsiden av Mølenhalvøya er det sandstrender. Enkelte steder er vannet så grunt at større områder blir tørrlagt ved fjære.Her er det rikelig med føde for vadefugler og andre på jakt etter sjømat.I det flate moreneterrenget innenfor er det mat for insektetere og frøetere.
Det er også nok fisk til at storskarven får sitt.

Enkelte dager på vår og høst kan det lande flere tusen fugler på en dag, og det kan passere nærmere 100 000 fugler. Den beste sesongen for å se fugletrekkene er mai/juni og september/oktober.


Flere forslag til utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Mølen ved Nevlunghavn


Lengde: Det er parkeringsplass like ved stranden med rullesteiner. For å komme til området med sandstrender må man gå nærmere 1 km.


Passer for: Alle


Finne frem: Søk etter Mølen Nevlunghavn på Google maps. Det står skilt til Mølen naturvernområde like før du kommer til Nevlunghavn. Følger du denne veien helt frem, kommer du til en parkeringsplass like ved stranden med rullesteiner og gravrøyser. Herfra kan du også gå sti/vei til sandstrendene.

#Norge #Norsk #Mølen #Nevlunghavn #Larvik #Fugler

65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page