top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Kløften ved Mascarat - fottur ved kysten

Oppdatert: 30. jan.

Mellom Altea og Calpe i Spania har vannet gjennom årtusener skåret en dyp kløft - Cañon de Mascarat - som skiller fjellkjeden Sierra Bernia fra klippen Morro Toix.

Området er geologisk interessant, blant annet fordi vannet i elven her var salt. Derfor heter kløften og elven også Barranco salado (saltkløften).

Det er tilrettelagt en geologisk vandringssti som gjør det mulig å få se effektene av vannets krefter på nært hold. Stien starter ved Mascaratstranden.

Fra stranden går det en sti gjennom et frodig skogsterreng langs elven Barranc Salat oppover mot Mascaratkløften.


Den geologiske stien er merket hvit/grønn.

Når man kommer lengre oppover i dalen blir vegetasjonen mer sparsom og man får utsikt til passet med broene for bil og jernbane.

Terrenget er spektakulært med revner og dype daler. Her går N-332 og jernbanen mellom Altea og Dénia dels i tunnel og dels på broer.


Selv om det er trangt, er det mulig å komme et godt stykke inn i kløften.


Etter ca. 50 meter ender den i en tørrlagt foss.


Den geologiske stien starter ved stranden ved Mascarat. Følg skiltingen til den geologiske vandringsstien. For å komme til broene, må du gå over en asfaltert vei.


Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Kløften ved Mascarat - fottur ved kysten

Lengde: ca. 1 kilometer hver vei.

Passer for: Alle i normal fysisk form, også barn.


Finne frem: Følg N-332 fra Alicante forbi Altea mot Calpe. Ta av til høyre mot Mascarat et stykke før avkjøringen til Calpe. Det er to mulige avkjøringer som begge er skiltet. Følg veien til stranden ved Mascarat som ligger øst for havnen. Turen starter ved informasjonsskiltet i enden mot skogen.
79 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page