• Admin

Blomsholm - Lull på Bohusläden

Oppdatert: jan. 15


Bohusläden er et nettverk av turstier/veier fra Skåne i sør til norskegrensen i nord som er koblet sammen med kyststier i Norge i Haldenområdet.


En liten bit av denne ruten går fra Blomsholm naturvernområde til et utsiktspunkt i nærheten av gården Lull.


Her er det også et skjul man kan ta en pause ved og grille pølser eller drikke kaffe.


Det mest interessante med turen er antakelig den store hulen omgitt av den mørke, grønne skogen der alt er kledd med mose.


Stien går først langs et jorde og deretter i granskog.

Stien er merket med rødt og er enkel å følge. Et lite stykke går du på en grusveg, og ved Lull må du gå helt inntil de røde bygningene. Stien fortsetter opp til høyre i bildet.


På denne tiden av året er det bare å nyte de fine høstfargene.


Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt: Bohusläden fra Blomsholm til Lull

Varighet: Ca 1 1/2 time, 3 kilometer hver vei.

Passer for: Alle. Fin liten tur med små barn. Egner seg ikke for rullestol eller barnevogn.

Finne frem: Følg E6 fra grensen, og ta av til Strömstad nord ved Blomsholmsmotet. Sving venstre og venstre igjen for å komme inn på den gamle veien til Norge ved siden av motorveien. Kjør 300-400 meter i retning mot Norge der du tar av til høyre mot Nesinge og Blomsholm. Parker på høyre side av veien ved den første bondegården du kommer til etter ca 400 meter. I enden av parkeringsplassen vil du finne en liten elv. Kryss elven over broen og følg stien opp mot steinformasjonene som kalles vikingskipet, men ikke gå opp til denne, fortsett stien rett frem mot skogen. Følg skogsstien til du kommer til en grusvei der du tar til venstre. Grusveien leder til en liten gård med røde hus. Stien fortsetter inn i skogen like ved husene. Etter noen hundre meter kommer du til hulen med den mosekledde skogen og deretter til utsiktspunktet som det er skiltet til.

Utfordring: Kan du finne denne steinen på din vei?


#Sverige #Skog #Utsikt #Norsk #Strömstad #Blomsholm #Utsikt #Hule #Grønt #Strømstad #Norsk

0 visninger

© 2016 ved Liv og Geir Stene-Larsen. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon