top of page
  • Admin

Akerselva - park, historie, urban natur

Oppdatert: 6. mai 2021


Allerede tidlig på 1900-tallet ble deler av Akerselva gjort til park. Lenge var store deler av den lagt i rør, men nå er den kommet opp i dagen igjen og tilgjengelig helt fra Maridalsvannet til Vaterland.

Det går en turvei langs den ene eller begge sidene med benker hvor du kan sitte og nyte lyden av fuglekvitter og elvesus.


Du kan også se på det som en historisk vandring. Elven var en viktig energikilde og ble brukt både til sagbruksindustri, tekstilindustri og mekanisk industri.

Alle spor fra sagbruksindustrien er gått tapt for godt, men mange av fabrikkbygningene har fått nytt liv som kontorbygg, leiligheter og restauranter.
Hønse-Lovisa var en dame som bodde ved Akerselva på 1800-tallet. Huset hennes ble kalt hønsereiret fordi hun tok seg av enslige mødre og sørget for at de kunne få beholde sine barn.

Hønse-Lovisa har fått en egen statue ved det gamle huset som i dag er et kulturelt møtested.

Nede mot Vaterland har kunsten satt andre og mer moderne spor.Flere turforslag: www.turideer.com.

Ukens utflukt: Akerselva

Passer for: Alle. Barnevogn og rullestol går bra.

Lengde: 13 kilometer fra Maridalsvannet til utløpet ved Bjørvika. Beregn 2-3 timer.

Finne frem: Du kan enten ta buss til Kjeldsås og gå veien langs Akerselva nedover, eller starte ved Paulsenkaja i Bjørvika og gå oppover til Maridalsvannet. Du kan også dele turen i to og starte ved Nydalen og enten gå opp til Maridalsvannet eller ned til Bjørvika.

#Norge #Historie #Fabrikk #Akerselven #Akerselva #Norsk #Elv #Oslo

107 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page